Scandinavian Hiking – Hiking & Trekking in Scandinavian Mountains & Wilderness

 

 

 

 

  

Vem är Scandinavian Hiking?

Unika och personliga resor. Vem är människan bakom ditt äventyr?

Läs mer!

Unikt boende i Fulufjället nationalpark

Scandinavian Hiking hyr ut en stuga inne i nationalparkens södra delen.

Läs mer & Boka online!

Föregående
Nästa

Kvalitet

Du ska kunna känna dig trygg när du följer med oss. Därför lägger vi stor vikt på kvalitetssäkring av våra produkter.

Vi är utbildat enligt Svenska och internationella normer för fjälledare och vildmarksguide. Läs mer…Safety First

Din säkerhet är viktigast under våra hikes. Men en olycka, eller akut sjukdom kan ju hända. När vi besöker vildmarken kan det vara långt från eventuell nödvändig hjälp och väntetiden på profesionell hjälp kan vara (mycket) länge.

Därför är guiden utbildat till Wilderness First Responder hos NOLS Wilderness Medicine Institute. Läs mer…

Vi (8 vänner) har haft några riktigt roliga, spännande, men också utmanande dagar med Bob (torsdag till måndag). Ibland var det ganska tufft för fötterna att gå i snöskor i lössnön. Men den erfarenhet och vyer vi tillbaka var värd besväret! vi byggde en snögrotta och sov över i den. Det var 13 grader kallt just då, men inne i grottan märktes ingenting av det. Vi har snövandrat 13 km på fjället, besökte Sveriges högsta vattenfall. Och som avslut hade vi en härlig middag över öppen eld och myskväll vi brasan innan vi sov över i ett tipi-tält. Det var en fantastisk upplevelse!

Nico


Teamutveckling
Vi arbetar med teamutveckling och använder naturen och erfarenheter som verktyg. Säkerhet, oförglömliga upplevelser och bra service är de tre faktorer som är viktigast för att skapa våra produkter. Där utveckling sker genom växling mellan erfarenheter och reflektion genom samtal. Bob passar som guide mycket väl in i denna processen och delar med sig sina egna erfarenheter. Han skapar trygghet som krävs och kan välja ut rätt miljö och natur, där våra upplevelser kan leda till utveckling.
Väl förbered
Under våra turer med Bob har åkt skidor och vandrat i fjällen. Men också paddlat kanot. Vi har haft fantastiska höstdager, samt snöstorm och fullständig blackout. Vi har sovit under Bob’s ledning i tält, i en snögrotta och under bar himmel. Bob är väl förbered och skapar rätta förutsättningar för våra grupper.

Jonas Wikström – Leading Lights

Samarbetspartners