Lär känna oss på Scandinavian Hiking

Om oss

Scandinavian Hiking drivs av mig, Bob van Ettinger, född 1981 nära Rotterdam i Nederländerna. År 2008 flyttade jag till Sverige och utbildade mig till fjälledare. Jag har en stor passion för de Skandinaviska fjällen och driver för att göra unika  platser tillgänglig för dig.

Vår vision grundar sig i att skapa unika och personliga naturresor. Men varför? Enligt oss finns en hel del människor som längtar efter riktiga äventyr i verklig natur. Men som kanske inte bruka lämna markerade stigar i närheten av en sevärdhet. Vi önskar ta dig bokstavligen och längre ute i naturen Jag tror också att många människor letar efter autentiska och personlige produkter, istället för massproduktion och utnyttjandet av naturens resurser. Därför skapar jag småskaliga produkter med hänsyn till naturen vi ska besöka. Jag Bob, är själv ifrån ett land utan fjäll och knappast någon vildmark. Och jag har lärt och upplevt hur värdefull det är att på egen kraft kunna besöka den fantastiska naturen och vildmarken i Sverige och Norge. Detta delar jag gärna med dig!

Därför skapar jag mina resor för er.

Vår mission – ett personligt och unikt äventyr

Personligt & Äventyrligt

Scandinavian Hiking tar dig med på hajk genom fjäll och vildmark. Absolut ett äventyr, men det viktigaste att våra produkter är anpassade till dig. Jag är stolt på min småskalighet, vilket gör alla hajks så personliga.

Unikt & Förnyande

Jag eftersträvar hela tiden nya och spännande upplevelser. Scandinavian Hiking vill skapa djupa minnen till den plats vi besöker och den personliga upplevelsen du erfar. Detta gör jag genom att ta dig utanför stigarna till platser du trodde var omöjligt att besöka på egen hand.

Professionellt & Hållbart

Scandinavian Hiking är professionell guide och ledar våra gäster genom vildmarken. Därför bevakar jag gruppens och individens fysiska, samt psykologiska säkerhet. Men också våra produkters hållbarhet står centralt. Tillsammans tar vi hand om naturen vi besöker och se till att kommande generationer kan fortsätta göra det efter oss.

Kvalitet

Du ska kunna känna dig trygg när du följer med mig. Därför lägger jag stor vikt på kvalitetssäkring av mina produkter. Jag är utbildat enligt Svenska normer till fjälledare sommar och vinter och internationella normer till vildmarksguide level 1.

Utöver det är jag en av de få i Sverige som är utbildat och certificerad International Mountain Leader.

logo UIMLA

Safety First

Din säkerhet är viktigast under våra hikes. Men en olycka, eller akut sjukdom kan ju hända. När vi besöker vildmarken kan det vara långt från eventuell nödvändig hjälp och väntetiden på profesionell hjälp kan vara (mycket) länge.

Därför är jag utbildat till Wilderness First Responder hos NOLS Wilderness Medicine Institute. En gedigen utbildning that ger kunskap och färdigheter att hantera en medicinsk nödsituation, när väntetiden för hjälp kan vara dagar!

Alla guider som jobbar för Scandinavian Hiking ska vara utbildat och erfaren att ge första hjälpen i en vildmarksmiljö.

Våra Samarbetspartners

Brand Name
Brand Name
Brand Name
Brand Name