Sommartur i fjäll & urskog

Sommartur i fjäll & urskog

Om resan    Resprogram     Resfakta

Längtar du efter att göra någonting unikt?

Är du sugen på riktig fjällvandring? Vill du ta steget längre från markerade leder? Vill du vara ute i vildmarken med likasinnade en vecka?
Då ska du följa med på en unik vandringsvecka!

Vad gör vi på vandringen?
Vi samlas vid den pittoreska STF fjällstationen i Grövelsjön, där en välkomnande och läcker middag redan väntar på oss. Denna middag ger oss en chans att lära känna varandra och förbereda oss för de kommande dagarnas äventyr. Efter att vi har njutit av vår måltid samlas vi för en grundlig introduktion till resan. Vi kommer också att ha en genomgång av vår packning för att säkerställa att vi har allt vi behöver för vår vandring.

När solen stiger upp nästa dag, hoppar vi in i en minibuss som tar oss en bit på vägen. Efter en kort stund, när vi har passerat den norska gränsen, känner vi att äventyret verkligen börjar. Det är här, med fjällens skönhet framför oss, som vi tar våra första steg in i vildmarken.

Under de kommande fem dagarna kommer vi att förlora oss i den storslagna naturen. Vi kommer att vandra över kallfjäll med vidsträckta vyer och genom tät, mystisk urskog. Istället för att följa de mest trafikerade vandringslederna, väljer vi att utforska mindre kända stigar och bege oss djupt in i vildmarken. Denna vecka kommer inte bara att vara en vandring, utan en unik och personlig upplevelse som kommer att stanna med oss för alltid.

För att säkerställa att varje deltagare får en intim och exklusiv upplevelse, har vi begränsat antalet deltagare till endast 7 personer.

Om du är ny inom fjällvandring, oroa dig inte! Denna resa är designad för att ge dig de kunskaper och färdigheter du behöver för att känna dig trygg och redo att ta dig an fjällvandring på egen hand i framtiden.”

Bob

Guide

Pris
Från 8 950 kr

Avresor
Sommar 2024

Reslängd
7 dagar

Avreseort
Grövelsjön

Resmål

Långfjället

Recensioner

”En fantastisk upplevelse som känns som ”once in a lifetime” men ger mersmak och tro på att jag kan göra detta.”
– Sofia, 2022
Wow!! Vilken upplevelse!! Lyx i vildmarken, trerättersmiddagar, ost & kex, blandat med FANTASTISK natur, härliga människor och magiska minnen!! Daniel & Bob var underbara, fanns alltid tillhands för frågor, roliga anekdoter, förklaringar och de hade dessutom mkt kunskap som de delade med sig av kring skogen, naturen, faunan mm. Utöver detta gjorde de båda det där lilla extra för att skapa ett perfekt skogsäventyr. Tack!
-Malin 2022
”Skönt att inte behöva tänka på allt jobbigt med själva vandringen såsom typ sovsäckar, mat, tält osv. Blev verkligen ett par dagar där man kunde finna lugnet och bara vara i stunden. Mycket tacksam att jag fått vara med om detta och kommer definitivt bli en oförglömlig upplevelse.”
– Johan, 2022
”En upplevelse utöver det vanliga! En resa som har allt från en härlig hotellvistelse till matlagning i det fria och magiska vyer över kalfjäll. Det var fina dygn vid Tangån, utloggad och närvarande. Uppfriskande bad, i krispiga 10 minusgrader. Bob och Daniel har organiserat och planerat förträffligt fint och tänkt på detaljer som varmt te direkt på morgonen och ost och kex när det behövdes som bäst. Maten förberedde vi och tillagade tillsammans över öppen eld och det serverades tre rätter varje dag. Aldrig har väl langos smakat bättre!”
– Malin, 2022

Fjällvandring

Resprogram

Samling och middag på Grövelsjön Fjällstation

Dag 1

Vi samlas på STF Grövelsjön Fjällstation. Efter middagen  blir det en kort introduktion om vad vi ska göra och en genomgång vad vi har med oss i ryggsäcken. Vi fördelar mat och eventuell gemensam utrustning. Eventuella sista inköp kan göras i butiken.

Mot grövelsjön och starten på vandringen

Dag 2

Efter en frukost på fjällstationen tar vi en kort tur med minibuss till startpunkten. Vi passerar gränsen till, eftersom första vandringsdagen är vi i Norge!  Vi har en härlig vandringsdag framför oss i riktig fjällmiljö. Under den sista delen har vi en mäktig utsikt över Grövelsjön innan vi dalar ner mot Sylseth, där vi bor vår första natt ut på tur.

Vandring över fjäll & bäckar med slutmål sjön hävlingen

Dag 3

Idag vandrar vi tillbaka mot Sverige. Slutmålet är sjön Hävlingen. Men innan vi är framma behöver vi gå uppöver fjället. Här hittar vi en jättefin vandringsmiljö med små bäckar vi ska korsa och ett antal sjöar vi kan prova hitta med kart och kompass. Till slut är vid framme vid stugan vid sjön. Ett dopp i sjön innan middag  rekommenderas!

Kuperad Vandring med utsikt över Töfsingdalen

Dag 4

En ny dag väntar och efter morgonrutinerna börjar vi på stigen längs sjön och sedan går det uppför. Ju mer vi stiger ändrar skogen karaktär. Tills slut är vi högt upp med en mäktig utsikt västerut. Vi blickar ned över Töfsingsdalen nationalpark. En av Sveriges minsta nationalpark och svårtillgängligt. Efter en välbehövlig paus går det så småningom nedför igen. Tills slut är vi framme vid en riktig mysig och enkel koja i skogen med Storån strömmande utanför.

Kuperad Vandring med utsikt över Töfsingdalen

Dag 5

Idag  har vi två olika vägväl. Och beroende på gruppens förutsättningar och önskemål går vi antingen  upp genom en vacker dalgång med uråldrig skog och sedan nedför över fjället. Har vi riktig spring i benen kan vi till och klättra uppför Svealands högsta fjäll Storvätteshågna. Eller så har vi en lite kortare väg med mindre höjdmetrar och går mest genom skogen.
Slutmålet är Livallen, en vacker och gammel fäbod där vi ska få bo inatt.

Sista dagen genom urskog och fjällen

Dag 6

Det är dags för sista vandringen tillbaka tillGrövelsjön. Efter en otrolig vacker vandring genom gammelskogen är vi tillslut framme på kalfjället igen. Vi följer delvis leder, men var möjligt går vi genom obanat terräng. En härlig och avslappnade dag innan vi anländer till fjällstationen där dusch, bastu och middag väntar oss.

Resfakta

Reslängd
7 dagar

Avreseort
Grövelsjön

Avresor
juni-september

Pris
Från 8 950 kr

  • I priset ingår
  • Fem dagars fjällvandring med guide (fjälledare)
  • 4 nätter stuga, 2 nätter på fjällstation
  • Helpension
  • Lån av viss utrustning
  • Möjlighet att hyra utrustning och kläder

Resevillkor
Läs våra fullständiga resevillkor här »

Information om avresor
Denna vandring är bokningsbar juni-september

Resplan
Dag 1. Samling och övernattning vid STF Grövelsjön fjällstation.
Dag 2-5 Vandring på fjället och genom urskogen, övernattning i enkel stuga.
Dag 6. Vandring genom urskog och på fjället, övernattning på STF Grövelsjön fjällstation.
Dag 7. Efter frukost är det dags att åka hem.

 

Boende
6 nätter

Resan passar
Alla som kan gå med ryggsäck flera timmar per dag.

Deltagarantal
Max 7

Bra att veta

Tips på utrustning
En packlista hittar du här »

Övrig reseinfo
Åker du kommunalt till Grövelsjön tycker vi du gör ett bekvämt och hållbart val. Bussen stannar framför fjällstationen.

Kontakt
För mer information tar du kontakt med Scandinavia Hiking