Scandinavian Hiking

Upptäck Fulufjällets Nationalpark

3 dagars vandring

Upptäck Fulufjällets nationalpark till fots

Följ med en guidad vandring till olika delar av nationalparken. 2 övernattningar i stuga inkluderat.

 

Vad ska vi göra?

 

Vi vandrar i 3 dagar på den högplatån som formar Fulufjället. Guiden visar vägen och berättar så klart allt han kan om fjällets geologi, historia och den speciella naturen vi går genom.

Vi kan anpassa tempot och till viss mån distansen vi vandrar varje dag till gruppens förutsättningar. Eftersom vi mestadels går på led har vi energi över för att njuta av omgivningen och föra ett samtal med varandra.

För familjer med barn från 10 år kan denna hike vara ett bra val!

Övernattning i fjällstugor. Vissa kan vi inte boka. Är det fler vandrare i stugan får vi anpassa oss till läget. Men vilken lyx att kunna vila fötterna vid braskaminen.s

Pris

från SEK 3000:- per deltagare

Tid

bokningsbar juni-september

Plats

Fulufjället National Park

bokning

Denna aktivitet kan du boka genom att mejla oss

Vad ingår i priset?

  • Fjällvandring med erfaren fjäll- & vildmarksledare
  • Snacks & måltider
  • Övernattning i fjällstuga
  • Lån av termos, kåsa och spork
  • Sovliner (lakan)

Pris

För den här produkten finns olika priser beroende på antal deltagare.

vid 7-8 deltagare: 3000:- per deltagare

vid 5-6 deltagare: 3750:- per deltagare

vid 4 deltagare: 4500:- per deltagare

Är ni mindre än 4 deltagare? Ta kontakt med oss för en offert.

Vad ingår ej priset?

  • Resa till och från Fulufjället
  • Frukost och lunch dag 1 (programmet börjar 13.00)
  • Middag dag 3 (programmet slutar senast 16.00)

Fulufjällets Nationalpark, Dalarna, Sverige

Fulufjället är ett för den skandinaviska fjällvärlden unikt fjäll. Det är en enorm platå som reser sig högt ovanför omgivningen. Uppe på fjället är det väldigt platt, men sidorna är ganska brant. Geologiskt är Fulufjället ett annorlunda fjäll jämförd med andra längs fjällkedjan. För den som vill finns det mycket att se och upptäcka!

Naturen urskiljer sig också. På Fulufjället täcks fjället fortfarande av tjocka lavmattor, eftersom renar inte får beta här.

Förutom den orörda naturen hyser Fulufjället väldens äldste gran ’Old Tjikko’ och Sveriges högsta vattenfall ’Njupeskär’.

Program

Vi samlas på Naturum Fulufjället kl.13.00. Här blir det en kort introduktion om vad vi ska göra och en genomgång vad vi har med oss i ryggsäcken. Vi fördelar mat och eventuell gemensam utrustning.

Härefter åker vi gemensamt till startpunkten för vår vandring, några kilometrar från Naturum. Eftersom vi vandrar tillbaka till Naturum lämnar vi en bil på parkeringen vid Naturum.

 

Från startpunkten vid Brottbäckstugan börjar vi vandra. I första hand genom en vacker dal, men i slutet av dalen börjar vi stiga upp mot fjällplatån. Till slut är vi upp och når vi dagens slutpunkt vid Tangsjöstugorna. Här installerar vi oss inför natten och lagar gemensamt en middag. På kvällen kan den som vill ta en promenad i kvällsljuset.

Efter frukost städar vi stugan innan vi lämnar.

Sedan börjar vi vår vandringsdag. Beroende på vad vi känner för planerar vi var och hur länge vi vandrar. Vanligtvis vandrar vi cirka 15 km denna dag. Varav hälften på markerade leder. Vi avslutar dagar vid Rösjöstugorna med ett dopp i sjön och bastu för den som önskar.

En ny dag väntar och efter morgonrutinerna tar vi oss an den sista vandringsdagen. Vi bestämmer innan avfärd hur länge vi vill vandra. Mot slutet gör vi så klart ett besök vid världens äldsta gran ’Old Tjikko’ innan vi går ner från fjället mot Njupeskäret. Härifrån är det några sista kilometrar tillbaka till Naturum.

 

Efter ankomst vid Naturum hämtar vi våra bilar vid Brottbäckstugan och då är det dags att ta farväl och åka hem.