Upplev det bästa av Dalarnas natur tillsammans med oss på Scandinavian Hiking

Utforska Dalarnas fantastiska natur!

Vi vill ge dig en riktig naturupplevelse i urskog med utmaningar som snöskovandring till fjälls och med upplevelser som stannar för livet. Matlagning över öppen eld och riktiga möten, utan telefoner och med plats för närvaro och nyfikenhet. Att lyssna på tystnaden, att bo genuint och enkelt i tältkåta, att bli guidade och uppassad av mig, Bob. 

Hitta ditt äventyr

Oförglömligt vinteräventyr i urskogen 

Oförglömligt vinteräventyr i urskogen Fulufjällets Nationalpark Early-bird erbjudande! Scandinavian Hiking har tillsammans med Särna Adventures och Mora Hotell skapat ett exklusivt äventyr i Fulufjällets urskog.  Vi vill ge dig en riktig naturupplevelse i urskog med utmaningar som snöskovandring till fjälls och med upplevelser som stannar för livet.

Prova på fjällvandring på Fulufjället 

Prova på fjällvandring Letar du efter nya vandringsupplevelsen men inte tagit steget ännu? Då ska du hänga med Scandinavian Hiking och Särna Adventures och prova på! Lär dig kartan och kompassen Lär dig om mindfjällness Lär dig baskunskaper om tältning i fjällmiljö Lär dig om matlagning på fjälltur Laga kokkaffe

Upptäck Fulufjällets Nationalpark

Upptäck Fulufjällets Nationalpark 3 dagars vandring Upptäck Fulufjällets nationalpark till fots Följ med en guidad vandring till olika delar av nationalparken. 2 övernattningar i stuga inkluderat.   Vad ska vi göra?   Vi vandrar i 3 dagar på den högplatån som formar Fulufjället. Guiden visar vägen och berättar så klart…

Unikt boende i Fulufjället Nationalpark

Vill du uppleva och övernatta i en av sveriges mest tilltalande miljöer? Då har du hittat rätt. Vi på Scandinavian Hiking hyr ut en stuga i Fulufjällets södra del – Bjärnholmssätern. Stugan ligger vid en rinnande bäck och man når den enbart till fots eller skidor/snöskor under vintertid. Boka stugan och låt dig koppla av i en härlig miljö…

Lär dig karta och kompass på Fulufjället

Aldrig mer osäker när du fjällvandrar! Lär dig navigera medkarta & kompass Jag hör ofta från kunder att det är svårt och obegripligt att lära sig navigera med karta och kompass. Det vill jag få ändring på! Och därför har jag skapat en kurs för dig som vill ta tag i att lära dig mer kring…

Sommartur fjäll & urskog

Längtar du efter att göra någonting unikt? Ett exklusivt och personligt äventyr Sommartur fjäll & urskog Är du sugen på riktig fjällvandring? Vill du ta steget längre från markerade leder? Vill du vara ute i vildmarken med likasinnade en vecka? Då ska du följa med på en unik vandringsvecka!  

Recensioner

”En fantastisk upplevelse som känns som ”once in a lifetime” men ger mersmak och tro på att jag kan göra detta.”
– Sofia, 2022
Wow!! Vilken upplevelse!! Lyx i vildmarken, trerättersmiddagar, ost & kex, blandat med FANTASTISK natur, härliga människor och magiska minnen!! Daniel & Bob var underbara, fanns alltid tillhands för frågor, roliga anekdoter, förklaringar och de hade dessutom mkt kunskap som de delade med sig av kring skogen, naturen, faunan mm. Utöver detta gjorde de båda det där lilla extra för att skapa ett perfekt skogsäventyr. Tack!
-Malin 2022
”Skönt att inte behöva tänka på allt jobbigt med själva vandringen såsom typ sovsäckar, mat, tält osv. Blev verkligen ett par dagar där man kunde finna lugnet och bara vara i stunden. Mycket tacksam att jag fått vara med om detta och kommer definitivt bli en oförglömlig upplevelse.”
– Johan, 2022
”En upplevelse utöver det vanliga! En resa som har allt från en härlig hotellvistelse till matlagning i det fria och magiska vyer över kalfjäll. Det var fina dygn vid Tangån, utloggad och närvarande. Uppfriskande bad, i krispiga 10 minusgrader. Bob och Daniel har organiserat och planerat förträffligt fint och tänkt på detaljer som varmt te direkt på morgonen och ost och kex när det behövdes som bäst. Maten förberedde vi och tillagade tillsammans över öppen eld och det serverades tre rätter varje dag. Aldrig har väl langos smakat bättre!”
– Malin, 2022

Vilka är personerna bakom Scandinavian Hiking?

Scandinavian Hiking drivs av mig, Bob van Ettinger, född 1981 nära Rotterdam i Nederländerna. År 2008 flyttade jag till Sverige och utbildade mig till fjälledare. Jag har en stor passion för de Skandinaviska fjällen och driver för att göra unika  platser tillgänglig för dig.

Vår vision grundar sig i att skapa unika och personliga naturresor. Men varför? Enligt oss finns en hel del människor som längtar efter riktiga äventyr i verklig natur. Men som kanske inte bruka lämna markerade stigar i närheten av en sevärdhet. Vi önskar ta dig bokstavligen och längre ute i naturen Jag tror också att många människor letar efter autentiska och personlige produkter, istället för massproduktion och utnyttjandet av naturens resurser. Därför skapar jag småskaliga produkter med hänsyn till naturen vi ska besöka. Jag Bob, är själv ifrån ett land utan fjäll och knappast någon vildmark. Och jag har lärt och upplevt hur värdefull det är att på egen kraft kunna besöka den fantastiska naturen och vildmarken i Sverige och Norge. Detta delar jag gärna med dig!

Därför skapar jag mina resor för er.

Kvalitet

Du ska kunna känna dig trygg när du följer med mig. Därför lägger jag stor vikt på kvalitetssäkring av mina produkter. Jag är utbildat enligt Svenska normer för fjälledare sommar och vinter och internationella normer för vildmarksguide level 1.

Just nu håller jag på med att vidare utbilda mig till International Mountain Leader.

Safety First

Din säkerhet är viktigast under våra hikes. Men en olycka, eller akut sjukdom kan ju hända. När vi besöker vildmarken kan det vara långt från eventuell nödvändig hjälp och väntetiden på profesionell hjälp kan vara (mycket) länge.

Därför är jag utbildat till Wilderness First Responder hos NOLS Wilderness Medicine Institute. En gedigen utbildning that ger kunskap och färdigheter att hantera en medicinsk nödsituation, när väntetiden för hjälp kan vara dagar!

Alla guider som jobbar för Scandinavian Hiking ska vara utbildat och erfaren att ge första hjälpen i en vildmarksmiljö.

Våra Samarbetspartners

Brand Name
Brand Name
Brand Name
Brand Name