Oförglömligt vinteräventyr i urskogen

Fulufjället nationalpark

Scandinavian Hiking har tillsammans med Daniel på Särna Adventures skapat ett exklusivt äventyr i Fulufjällets urskog. 

 

Vi vill ge dig en riktig naturupplevelse i urskog med utmaningar som snöskovandring till fjälls och med upplevelser som stannar för livet. Matlagning över öppen eld och riktiga möten, utan telefoner och med plats för närvaro och nyfikenhet. Att lyssna på tystnaden, att bo genuint och enkelt i tältkåta, att bli guidade och uppassad av oss, Daniel och Bob.

 

Vad ska vi göra?

 

Bo på vår vildmarkscamp i nationalparken – snöskovandring under stjärnorna och månens ljus.

 

Upplev tystnaden och den stjärnklara himlen med den frusna ån alldeles intill.

 

Från ån hämtar vi vårt vatten till matlagningen som vi lagar över öppen eld eller på gasolköket i ljuset från våra lyktor.

 

Ni får också prova på att sova i tältkåta på liggunderlag och renfällar. Somna till doften av granris tillsammans med ljudet och värmen från kaminen.

 

Efter en rejäl frukost så tar vi oss upp på fjället med snöskor, kollar efter djurspår, äter ute och väl tillbaka hoppas vi på stjärnklart och har vi tur även norrsken.

 

Utanför täckning – Digital detox. Riktigt möte med naturen och varandra.

 

Utanför leden – vi vill göra denna upplevelse unik på alla möjliga sätt!

Tid

  

2023

Torsdag 5/1 kl.15.00 – söndag 8/1 kl.13.30

 

Torsdag 2/2 kl.15.00 – söndag 5/2 kl.13.30

 

Torsdag 2/3 kl.15.00 – söndag 5/3 kl.13.30

 

Torsdag 6/4 mars kl.15.00 – söndag 9/4 kl.13.30

 

Plats

Fulufjället National Park

Sofia
Lees verder
En fantastisk upplevelse som känns som "once in a lifetime" men ger mersmak och tro på att jag kan göra detta.
Malin
Lees verder
Wow!! Vilken upplevelse!! Lyx i vildmarken, trerättersmiddagar, ost & kex, blandat med FANTASTISK natur, härliga människor och magiska minnen!! ✨ Daniel & Bob var underbara, fanns alltid tillhands för frågor, roliga anekdoter, förklaringar och de hade dessutom mkt kunskap som de delade med sig av kring skogen, naturen, faunan mm. Utöver detta gjorde de båda det där lilla extra för att skapa ett perfekt skogsäventyr. -Tack!
Johan
Lees verder
Skönt att inte behöva tänka på allt jobbigt med själva vandringen såsom typ sovsäckar, mat, tält osv. Blev verkligen ett par dagar där man kunde finna lugnet och bara vara i stunden. Mycket tacksam att jag fått vara med om detta och kommer definitivt bli en oförglömlig upplevelse.
Malin
Lees verder
En upplevelse utöver det vanliga! En resa som har allt från en härlig hotellvistelse till matlagning i det fria och magiska vyer över kalfjäll. Det var fina dygn vid Tangån, utloggad och närvarande. Uppfriskande bad, i krispiga 10 minusgrader. Bob och Daniel har organiserat och planerat förträffligt fint och tänkt på detaljer som varmt te direkt på morgonen och ost och kex när det behövdes som bäst. Maten förberedde vi och tillagade tillsammans över öppen eld och det serverades tre rätter varje dag. Aldrig har väl langos smakat bättre!
Previous
Next

Online bokning

Denna aktivitet är online bokningsbar​. Du kan välja ett datum i kalendern och antal gäster.

Program

Efter din resa till Mora är det bara att checka in på hotellet. Vi rekommenderar att anlända i tid, eftersom middag och hotellets spa ingår.

Efter frukost finns tid kvar för en morgonpromenad genom Mora.

 

Kl.11.00 åker buss Länstrafik 396 (mot Idre fjäll) från hållplats Dalagatan vid kommunkontoret.

 

På hotellet får du en lunchpåse, kom ihåg att äta den på vägen upp så att ni har gott om energi till snöskovandringen. 

 

Kl.12.23 anländer bussen till hållplatsen Bunkris, där vi väntar på er med minibuss för den sista sträckan till nationalparken.

 

Nu är det bara 45 minuters bilfärd kvar. När vägen blir smalare och snövallen högre vet vi att vi närmar oss. Och där vägen tar slut lämnar vi bilen och fortsätter på snöskor mot Björnholmssätern.

 

Efter 3,5 km på snöskor är vi framme! Här väntar en varm stuga och något gott att äta och dricka. Nu lämnar ni också in era telefoner, smartklockor och andra skärmar. 

Det finns tid att bestämma vem som vill bo i tältkåtan eller i stugan första natten. Vi tar det lugnt och landar lite i lugnet på Björnholmssätern.

 

När vi har senare njutit av en härlig middag tillsammans är det dags för en kortare snöskovandring. Vi hoppas på en klar stjärnhimmel och med våra pannlampor blir det magiskt att gå genom den snötäckta urskogen. Tänk om vi skulle bjudas på norrsken!

 

Tillbaka vid stugan är det dags för en spännande natt i tältkåtan. Kaminen ser till att det är varmt och skönt, men såklart finns det också varma sovsäckar och renfällar som underlag.

Hälften av gruppen ska vänta till nästa natt med tipin och sover första i stugan i bäddade våningssängar.

En ny dag väntar. Efter morgonrutinerna och en rejäl frukost tar vi på oss snöskor igen och traskar in i vildmarken. Vi är ute på en varierad snöskovandring genom urskogen, men också uppe på fjället. För det mesta är vi utanför markerade leder. Men uppe på kalfjället följer vi också en kryssad vinterled.

 

Ungefär halvvägs äter vi lunch. 

 

Efter ankomst vid stugan värmer vi oss lite och börjar sedan förbereda middagen.

Vi kommer att laga middag tillsammans ute över öppen eld. En rolig, kanske lite utmanande och lärorik aktivitet.

Efter frukost i stugan och en lugn förmiddag är det dags att spänna våra snöskor under våra kängor en sista gång. En sista vandring tillbaka till vardagen.

 

Vi åker tillbaka till busshållplatsen i Bunkris och bussen till Mora anländer till Mora kl. 13.30.

Pris

från SEK 7560:- per deltagare med 20% early-bird rabatt

ordinariepris SEK 9000:-

Vad ingår i priset?

 • 2 erfarna guider – Fjällguiden Bob och Daniel en lokal guide
 • Trerätters matlagning  i vårt camp i urskogen
 • Matlagning över öppen eld
 • Frukost och lunch
 • Snacks
 • Övernattning på hotell
 • Två nätter i tältkåta med renfällar och kamin
 • Snöskovandring med lunch utomhus
 • Snöskor och stavar
 • Städning och sängkläder
 • Ett rejält avbrott från vardagen, nätet och civilisationen 
 • Ett riktigt äventyr!

Vad ingår ej priset?

 • Resa till och från Mora
 • Frukost och lunch på dag 1 (programmet börjar vid ankomst på hotellet i Mora från kl.15.00)
 • Middag dag 4 (programmet slutar på Mora station kl.13.30)

Fulufjället Nationalpark, Dalarna, Sverige

Fulufjället är ett för den skandinaviska fjällvärlden unikt fjäll. Det är en enorm platå som reser sig högt ovanför omgivningen. Uppe på fjället är det väldigt platt, men sidorna är ganska brant. Geologiskt är Fulufjället ett annorlunda fjäll jämförd med andra längs fjällkedjan. För den som vill finns det mycket att se och upptäcka!

 

Naturen urskiljer sig också. På Fulufjället täcks fjället fortfarande av tjocka lavmattor, eftersom renar inte får beta här.

 

Förutom den orörda naturen hyser Fulufjället väldens äldste gran ’Old Tjikko’ och Sveriges högsta vattenfall ’Njupeskär’.